2018-02-18 206 瀏覽
今日lunch想食d日式野,見到呢間店滿座,仲要排隊,應該唔錯,呀媽教落…人多->食物流轉得快->唔會差得去邊。由於一個人食,我好快就可以跳過晒前面排隊嘅人入座。坐落侍應都好快手就拎壺水同埋拎杯水黎。不過…比我發現…壺水個蓋同壺之間夾住咁條頭髮,扣分呀!點咗季節限定的咖哩石鍋湯配飯$78,跟餐加$18點咗麻醬沙律&雪糕。沙律的碗是雪柜拎出黎嘅,我應該都係整好晒,拎出黎之後加汁,不過都ok。咖哩湯一拎埋黎就聞到陣陣咖哩香,但食落又唔係好有咖哩味。湯裡有豆腐、豚肉、蝦乾、蜆肉、生雞蛋、京蔥。個湯都幾漿吓,感覺食緊個好杰芡汁嘅餸,好彩佢唔算好咸。由於芡汁勁,個飯係唔夠撈嘅。唔怪得之周圍d人都係叫正常嘅咖哩飯啦。下次都係食番正常招牌野食穩陣。估唔到成餐最好食係杯雪糕,士多啤梨味,食落有士多啤梨肉,另有威化餅伴碟,食到底有三粒果早餐脆脆,又幾有誠意wow。
唔怪得之周圍d人都係叫正常嘅咖哩飯啦。
下次都係食番正常招牌野食穩陣。
咖哩石鍋湯配飯