2018-06-14 88 瀏覽
今日行行下街落起雨來,急急腳就走左入去皇室堡避雨,橫惦開始有啲肚餓咁就順便睇下有咩好野食啦,行行下比呢個menu 吸引住就入左去試下。呢到既裝飾好raw,主要都係玻璃,原木同埋金屬,我屋企都想要咁既設計。睇番餐牌呢度都好多野想食,要比啲時間諗一諗,最後揀左個法式芝士洋蔥湯,脆皮腸肉醬大啡菇披薩 1人前,鮭魚菠菜忌廉意粉,經典3式拼盤,抹茶沙冰同埋草莓桃沙冰。洋蔥湯上面加上芝士同法包做法正宗味道唔錯,暖一暖我既肚仔剛剛好。拼盤上面既三文魚包住芝士同小黃瓜條,風味獨特,放落一隻匙羹上剛好是一口既份量,岩曬我呢啲lady食,薯角炸到外脆內軟而唔似係出面食個啲咁淋,炸雞香脆,另附有檸檬用來加上炸雞減低油膩度,我見到枱上仲有一支寫著'魔粉之Holic powder' 既粉瓶,見咁得意就加落啲炸雞到一齊食,少少辣仲有啲脆脆咁令到炸雞口感同味道升華左。披薩味道好濃郁,食到啖啖既肉醬,餅皮亦唔會焗到乾真真,貼心地有得揀一人份定二人份,適合我地呢啲想試下又唔想叫得多既人。意粉煮得彈口勁入味,食到勁香濃既芝士同蒜香,三文魚每面都有煎香,唔似出面個啲同意粉一齊煮令到三文魚熟過頭,宜家仲食到三文魚既鮮味真係值
今日行行下街落起雨來

法式芝士洋蔥湯

,薯角炸到外脆內軟而唔似係出面食個啲咁淋
經典3式拼盤

脆皮腸肉醬大啡菇披薩 1人前

意粉煮得彈口勁入味,食到勁香濃既芝士同蒜香,三文魚每面都有煎香,唔似出面個啲同意粉一齊煮令到三文魚熟過頭,宜家仲食到三文魚既鮮味真係值得一讚。
鮭魚菠菜忌廉意粉

抹茶特飲飲到勁濃既抹茶味,一下就比我飲曬,士多啤梨桃特飲會飲得出用左好多士多啤梨唔似有加水,每一啖飲到最後都會有陣淡淡既桃香。
抹茶沙冰
草莓桃沙冰