2022-05-11
下雨天,總係無乜胃口食野,阿仔响附近學野,我又未食晏一個人me time ,行行下就見到牛極石板燒就入去試下,一入到去,感覺好像响日本,個食物自助機可以自己點,但如果你懶,店員又會幫你點啲扒有唔同g,可以因應自己個份量去點,又唔怕食唔哂,平時我都鐘意食牛柳,加上又冧冧地,唔洗甘大力咬😜望落間店好舒服好乾淨,我見店員一有人走就立即消毒清潔,再加上播日文歌,真係好寫意。我入去既時候都有人食緊,又不斷有人叫外賣叫完牛柳,店員就好好話我知係半自助,岀面既湯、飯、沙律🥗係隨自己份量refill ,唔洗怕唔够食就甘食白飯真係好悶,旁面有紫菜粉加下,白飯用左珍珠米,都好有咬口,粒粒分明日式牛肉湯好重牛肉味(玩野咩,牛肉湯梗有牛肉味)其實都好重蕃茄味,仲有一啲都唔係味精湯沙律係自己落醬,我除左落芝麻醬同黑醋外,仲加左蒜蓉醬,加左呢3樣之後,我認為好好味,仲食左兩大碗沙律🥗上面個蒜蓉加辣汁點牛柳同就甘撈飯都好開胃仲有牛柳既調味品🧂個牛柳真係好冧,上碟既時候個石板好熱,但食到味到keep住熱,仲有最正係我自己選幾多成熟,手殘既我都控制得個好好,想8成熟又得、5成熟又得最重要係食既時候好舒服,鐘意refil
上面個蒜蓉加辣汁點牛柳同就甘撈飯都好開胃
仲有牛柳既調味品🧂
最重要係食既時候好舒服,鐘意refill又得,慢慢食又得
下次會叫下外賣