2017-01-25 578 瀏覽
係香港相機食先幾乎係每次食野既指定動作, 但係係海港城間Danish Bar竟然被喝止。黎自東京專食丹麥條同丹麥球既Danish Bar係海港城新開左分店, 有次經過比佢既香氣吸引, 於是排隊買番條試下, 食新野梗係想影低同大家分享, 呃下like, 諗住想影靚d搵d丹麥條做背景, 點知比個女店員大聲喝止話“我地唔準影相”, 個下嚇到一秒空白比唔到反應, 因為真係未試過, say左sorry後(唔知點解本能反應係講sorry) 就行到最側邊食。全店得2款產品, 丹麥條同丹麥球。 丹麥條有6款, 分別係香腸、 火腿芝士、 榴槤、 朱古力、 朱古力曲奇同脆糖。 而3款丹麥球分別有砂糖、 朱古力同雜莓味。鐘意食甜野既我地就梗係會揀脆糖丹麥條$15。之前係台灣食過類似, 入口係好甜好香脆而裏面軟熟, 但係呢個入口腍腍地唔係脆身, 內外都較濕潤, 而且又唔甜又唔香蛋味, 似食舊粉團, 原本以為表面有粒粒脆糖, 點知得幾粒白砂糖, 同預期有d出入, 有d失望。我地都係買完先影相, 諗極都唔明點解會比人喝止, 可能係品牌想保持低調唔想我地開心share掛, 咁樣諗會自我感覺良好d, 但係個下真係有d

鐘意食甜野既我地就梗係會揀脆糖丹麥條$15。

我地都係買完先影相, 諗極都唔明點解會比人喝止, 可能係品牌想保持低調唔想我地開心share掛, 咁樣諗會自我感覺良好d, 但係個下真係有d唔開心, 以致味道唔多唔少都扣左分!