餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

之前有朋友推介話依間餐廳嘅menu好特別 寫住食材新鮮同自製 仲係用健康嘅材料 中環分店仲有低碳水餐選擇 覺得好吸引咁岩曬成日都想食得健康啲嘅我 於是放工後專登同朋友嚟試吓👭我哋放咗工六點幾就到咗個時吾多人 餐廳環境fancy 好舒服🔮Dinner Set $218好抵食 二百幾蚊就有五個course 仲有好多選擇🎃頭盤揀左是日湯餐 係南瓜忌廉湯🍄伴碟揀左炒蘑菇🥘主食 西班牙海鮮飯聞落好香蕃茄味 食落好足料 有青口大蝦魷魚大蜆等等 好似餸仲多過飯咁好豐富🤣 🧇甜品 士多啤梨大黄醬窩夫配自選雪糕 雪糕有好多選擇好開心 其中有我最中意嘅抹茶味仲要好食 配上仲熱嘅窩夫 冰火交融嘅感覺好正 好食♥️☕️餐飲 揀咗熱檸水因為夜晚怕飲咖啡或者茶會訓吾著 但如果選擇咖啡可以任飲好抵🤑另外我地叫多左兩樣野食share🥔烤卡津雞肉薯粒鑊仔 $94睇餐牌覺得幾特別 岩岩焗好再用熱辣辣嘅鑊仔上睇落都好吸引呀🥘 上面有隻流心蛋 用餐具夾嘅時候啲芝士仲拉到絲 雞肉同薯仔粒都好入味 再加上少少西芹同三色椒做配菜又fresh d又健康啲咁 成個配搭吾錯🤤🍳自選奄列 $118配料選擇有十幾項 我哋揀咗煙三文魚 車厘茄 甘

Dinner Set $218

另外我地叫多左兩樣野食share
🥔烤卡津雞肉薯粒鑊仔 $94
烤卡津雞肉薯粒鑊仔
🍳自選奄列 $118
配料選擇有十幾項 我哋揀咗煙三文魚 車厘茄 甘草車打芝士🧀 奄列煮得好好味蛋好嫩滑👍🏼
另外仲有配菜可以揀蜜瓜或者沙律 另外又可以揀多士或者窩夫 成餐飯真係好似樣樣都可以tailor-made咁好多選擇😂😂
自選奄列
💭 好滿足嘅一餐 環境fancy可以好好同朋友enjoy餐飯 menu有好多選擇💁🏻‍♀️ 食物好食而且感覺健康 仲有西餐泥講性價比好高 食到好飽好滿足每日都係二百幾🫄🏻其實心大心細好多嘢都仲想試 已經準備好下次再encore啦😚
2022-11-09
西班牙海鮮飯