2022-10-27 338 瀏覽
做完運動剛好下午茶時段, 朋友推介不如今日去食粥粉麵吖! 都好試吓囉! 心諗...都係一般茶餐廳feel嘅粥舖, 冷氣+出風口凍到你未食完都想埋單走人, 枱面一陣陣抹不清的食物味道, 玻璃枱糊糊的那種.....。噢! 錯了..... 完全不一樣的『靠得住』, 讓我鍾意返食粥嘅感覺, 先講環境, 裝修舒適開揚, 枱與枱分隔及通道寬敞, 枱面很乾淨, 冷氣温度合適, 環境已經好合格, 再講食物質素相當唔錯, 當日叫咗艇仔粥(料足粥底夠綿), 炒麵(不乾不油麵條不粗不幼, 還配備橙色辣椒醬), 油炸鬼(微温脆口煙韌的, 一小舊容易入口底部有放油紙吸油🫰🏻), 薏米水(微温濃香薏米味), 每樣食物都滿意, 最後不得不提服務態度, 跟環境, 食物同樣有水準的, 員工制服整潔, 態度殷勤友善帶微笑, 我下星期做完運動會再來品嚐的😋利申: 本人有潔癖👍🏻通過🐷pass

利申: 本人有潔癖👍🏻通過🐷pass