2021-05-17 42 瀏覽
公司附近有間翠華,一直我只係覺得係茶餐廳,撞啱有一晚加班入咗去諗住快食,然後繼續努力。驚喜店員放下餐牌我竟然見到 a la carte, 成件事高級左!韓式芝士炸雞 $38韓式芝士炸雞雖然有啲熱氣但我鍾意,其中一款最令我著迷的就是芝士炸雞,外脆內嫩的炸雞,放入韓式芝士醬拌勻,外面沾上一層溶化了的芝士,金黃色香口惹味!煙三文魚凱撒沙律 $58賣相精緻,煙三文魚入口滿滿的鹹香,羅馬生菜新鮮爽脆,煙肉粒酥香惹味,麵包粒配以醬汁一齊食可以平衡番味道,凱撒沙律食得健康又輕盈。蒜片辣椒欖油大蝦炒扁意粉 $78蒜片爆至金黃色十分吸引,辣椒絲爆得非常香,大蝦煎至兩面金黃很有誠意,大隻而且彈牙,欖油炒扁意粉口感較清爽,香口惹味,很適合最近熱辣辣的天氣,食落很開胃。凍鴛鴦 $23來到翠華我始終喜歡他的招牌飲品,凍鴛鴦 5分奶茶5分咖啡,平衡了兩方的香味。

韓式芝士炸雞 $38

煙三文魚凱撒沙律 $58