2018-01-13
今日收工約埋同事一齊食晚飯,在公司附近有間茶記冰室,行過經常人頭湧湧,經常滿座,看到 門口的餐牌價錢好實惠,煲仔菜 同炒小菜,款式頗多,於是和同事異口同聲就揀咗佢,環境格局好親民,我們都很喜歡這種風格,因食起嘢上嚟都好舒適自然。冰鎮咕嚕肉$88包沙參玉竹湯、白飯一碗、熱飲呢個冰鎮咕嚕肉係佢嘅招牌菜,我都係第一次食這樣的風味,好新穎,外面真係冰凍的,但係卜卜脆,鬆化可口,同我哋平時熱食嘅咕嚕肉不一樣,更加脆口,但內裏是熱騰騰,肉質腍甜多汁,一款菜可以做到有兩種口感,頗有特色,伴菜還有多款新鮮水果,我哋都好鍾意。羊腩煲$168細煲送唐生菜 另一個菜色羊腩煲,整煲在你面前翻滾着,羊腩炆得極之惹味,羊腩又腍又滑,自家製嘅醬汁,別有一番風味,配菜都好多,大大窩份量真不少,價錢又合理,有時一家大小唔煮飯,在呢度開餐都係一個不錯嘅選擇。
冰鎮咕嚕肉$88
包沙參玉竹湯、白飯一碗、熱飲
羊腩煲$168細煲送唐生菜