2022-10-29
今日約咗朋友去荃灣近地鐵一間西餐廳HeSheEat。餐廳環境都比我覺得好舒服,而我坐個位置就最啱打卡。見到menu都有好多種類選擇。我就叫了單骨蜜糖芥末雞翼,啲雞翼內嫩外脆加上有蜜糖和芥末味吃落味道非常豐富。燒烤bb豬肋骨配薯仔沙律,豬肋骨啲肉好冧而且骨同肉之間唔會太黐好輕易就可以吃到,加埋薯仔沙律一齊吃就能中和咗啲肉嘅油膩。繼續有扒虎蝦pasta,啲蝦好大隻而且肉質好彈牙,而意粉加埋蕃茄仔有酸酸甜甜感覺,以及有香濃墨魚汁令意粉味道大大提升。甜品朱古力梳乎pancake,啲pancake口感鬆軟而且加埋碎朱古力同香濃橙酒以及橙皮香味簡直係絕配。特飲有檸檬柚子沙冰,檸檬加柚子有酸甜感覺 ,配埋沙冰真係非常解渴。夏日水果紅茶,有生果味 配埋濃郁茶味飲咗覺得好fresh嘅感覺。