2021-03-06 219 瀏覽
行完山異常肚餓, 想在大圍站附近食埋野先返屋企。腦海中馬上閃過呢間cafe, 再search下仲有個半鐘才打烊, 就碰碰運氣睇下有冇位。對上一次黎已經一年有多, profile pic 既紫薯包就係呢間cafe既signature之一。行入舖頭已經滿坐, 店員話係門口等一陣, 應該安排到座位。不到幾分鐘, 就被安排坐到最入近牆壁既位置, 效率值得讚許。呢間cafe推出好多不同口味既麵包同bagel, 今次我就試左XO醬玫瑰臘腸貝果, 可能靈感來自茶樓既臘腸卷?!😂 雖然呢個配搭未必人人接受到, 但欣賞佢會嘗試。又可能行完山勁肚餓, 食完呢個有少少肉既麵包, 感覺好滿足!