2016-10-03 1163 瀏覽
我地一行四人 食完tea行完街 大概7點幾就上左penthouse 經理好細心咁介紹下啲signature dish 但其實我已經係第二次黎 所以大概都知有咩好食!!由於tea time食得太飽 所以唔係叫左好多野食餐廳送上的麵包 略嫌唔夠熱同偏硬 但自家製既香草醬好好味好香沙律用上羅馬生菜 好甜好爽脆 配上用蒜蓉煎過既大蝦 salami腸同橄欖 令到成個沙律口感好豐富又不失Green既感覺切開入面係充滿住一舊舊既蟹肉 好足料好好味 再加上3款不同既汁作裝飾 賣相同味道都滿分每一啖都食到好香濃既龍蝦汁包住每一粒飯 龍蝦亦好爽口 如果意大利飯可以再林啲更好用粟米飼料養左300日既美國西冷12oz 厚度剛好 煮得岩岩Medium 外皮香脆內裡juicy 再加上海鹽調味 perfect!! 食到飽飽 經理問我地有無興趣上天台睇夜景繼續飲野 我地當然一口答應涼涼地坐係31/F 飲杯野真係好有feel 仲可以望到唔錯既夜景經理仲請我地食甜品 一個platter令人眼花撩亂呀第二次光顧 覺得離開左Harlan既penthouse更貼地 服務細心左 食物質素好左 令人好relax既一個星期五晚

由於tea time食得太飽 所以唔係叫左好多野食
NYC  chopped  salad