2021-07-04 800 瀏覽
聯和墟係一個有好多唔同種類既食市既好地方,若干年前小弟曾經係呢度食過一碗好好食既拉面,湯底濃郁,拉面彈下彈下,入口一流。今日再度光顧,地方不變,店面不變,但老闆變了,味道也變了。變了變了,為何我覺得一碗近百個大洋的拉麵是用方便面做出來的?食完碗面🍜回到家都飲咗好多杯水解口渴,天啊!是晚,與友人點了爵士拉面,炸雞翼拉麵同叉燒拉麵,炸豆腐同炸年糕。嗱,唔好話一味彈,都仲有好食既,就係炸物啦,年糕真係煙韌既,如果鐘意𡁻既真係唔錯既,炸豆腐都不過不失啦,不過豆腐就無咩豆腐香。拉面面底就有啲失望啦,湯底都唔駛再描述啦。講到底,好唔好,要自己試下先真,不過呢,拉麵啲配菜用料上較cheap, 呢個價錢絕對可以更好。少少建議,如果拉面可以叫分開上菜會比較理想,炸野浸落碗湯上,唔理想。