餐廳: 羊滋味
資訊:

2024-08-29 216 瀏覽
早排見到基隆茶餐廳話會執笠,先知原來嗰條街都幾多野食既選擇揀。見到依間食羊既餐廳又唔貴喎,一於就試吓原來除咗食羊串仲有好多串燒可以食同埋套餐飯食👍🏻👍🏻#涼拌蹄筋 ($78)- 首先叫咗個涼拌野食吓先,佢係牛筋同埋羊蹄筋嚟。調味係有好多芫茜、蔥蒜,十分之惹味 牛筋幾爽脆 羊筋就冧身啲幾好咬口,幾特別😋#羊肉餃子 ($48/7pc , $68/10pc)- 餃子我哋叫咗煎既、煎得好香口唔油膩。咬落去有肉汁噴出嚟添😂😂佢係韮菜羊肉餃嚟,食落羊味幾重但唔會太羶幾好食👍🏻👍🏻#砂鍋羊肉米線 ($58) - 羊肉冧身鬆化,湯底亦都好有羊味卻唔會好羶,配埋米線同啲配菜👍🏻咁佢有串燒叫,一場嚟到梗係要試下㗎啦#燒韮菜 ($18/2pc) - 串韮菜好大串😱😱比一般既大三分一有多😋燒得幾好夠惹味香口,我哋揀咗bb辣都唔會太辣👍🏻#燒茄子 ($30) - 茄子大大條上面鋪滿哂蒜蓉同辣椒😍😍個味好香濃茄子亦都飽滿好食😋😋另外一提係每一枱都有一樽酸蘿蔔可以食😋😋夠酸夠辣好味而且好大方咁切得大大粒夠爽口清甜👍🏻

原來除咗食羊串仲有好多串燒可以食同埋套餐飯食👍🏻👍🏻

咁佢有串燒叫,一場嚟到梗係要試下㗎啦