2022-06-24 36 瀏覽
去尖沙咀搵食,上網見到一間泰國菜好抵食喎,環境又好似唔錯,就經OpenRice book位😊點知去到發現,帶位嘅姐姐話呢度係一個food court😰😂連OpenRice book位都唔使confirm,因為好多吉位🙃🙃🙃🙃我哋一人四行,為咗省卻麻煩嗌咗個四人餐($488) 套餐有: 青木瓜沙律、生菜包肉碎、串燒、青咖哩雞飯、海南雞(半隻)、炒金邊粉、飛天通菜同埋芒果糯米飯。額外加其他嘢飲可以減$10,本來一切都覺得幾好😊飲品我哋嗌咗香蕉花生奶昔同龍眼冰,水準都唔差👍🏻👍🏻青木瓜沙律: 我實在係未食過咁樣嘅質地嘅青木瓜沙律,而且啲木瓜絲係淋嘅,成個沙律唔酸又唔辣,真係冇乜味道可言😅👎🏻肉碎生菜包: 炒得唔夠乾身,仲有好多水,冇乜味又唔辣😅食到成隻手都係佢啲汁青咖喱雞肉飯: 我未食過咁稀嘅咖喱汁!直情好似咖喱湯一樣🙁入邊嘅餸唔算多,飯既賣相又唔好睇,好似碟頭飯錦樣👎🏻海南雞(半隻): 雞肉有一半係粉紅色,令一半係帶少少啡啡地色,肉質真係比較"鞋"個汁個味就幾好味既👌🏻泰式金邊粉: 一嚟到我以為成碟都係紅蘿蔔絲😅😂原來係好橙色嘅金邊粉 平時啲金邊粉側邊都會有青檸、花生碎同埋辣椒乾碎,但係佢

飲品我哋嗌咗香蕉花生奶昔同龍眼冰,水準都唔差👍🏻👍🏻

泰式金邊粉: 一嚟到我以為成碟都係紅蘿蔔絲😅😂原來係好橙色嘅金邊粉 平時啲金邊粉側邊都會有青檸、花生碎同埋辣椒乾碎,但係佢個炒金邊粉冇辣味之餘仲有冇辣椒碎比我自己加辣😕😕😕

飛天通菜: 唯一一碟正常啲嘅嘢食,通菜炒得唔錯,唔老👍🏻

芒果糯米飯: 一嚟到個賣相真係有少少嚇親人,成舊粢飯咁樣,而且對於四人餐來講,呢個份量係唔係少咗少少😳😳但係食落其實味道都唔錯嘅👍🏻

總括而言,好後悔揀咗呢一間餐廳,請大家慎重考慮🙏🏻