2024-07-03 346 瀏覽
來到觀塘,唔想食連鎖店嘅出品,所以就行下行下去左這個商廈,這個商廈有幾間小店,我求其揀咗這間,因為見到有米線😅因為今日唔想食飯。午餐有飯亦都有米線餐,我點咗酸菜滑牛豬腸米線配凍檸茶走甜先上凍檸茶,檸檬2片,茶味係有👌🏻🍋等咗陣唔算耐已經有得食,米線軟硬適中兼且份量唔少,配料有香芹、豆腐泡、大豆芽、荽茜、酸菜、蔥,滑牛和豬腸都好多片,滑牛冇乜牛肉味,豬腸正正常常冇異味,酸菜都係冇乜酸菜味,但係個豬骨湯真係好濃豬骨味,全靠這個豬骨湯底,整碗米線就好好食,不過真係成碗食唔出酸菜湯味,如果當係豬骨湯米線的話就真係比較適合。店面唔算大,店員企向店門推介,入到店都有店員好親切走埋嚟問我想食什麼和介紹一下午餐,枱面整潔,唯獨是油煙比較大,我已經坐近門口離廚房頗遠,都成日一陣油煙味,這個希望店主注意一下。

午餐有飯亦都有米線餐,我點咗酸菜滑牛豬腸米線配凍檸茶走甜

先上凍檸茶,檸檬2片,茶味係有👌🏻🍋

2024-07-02