2019-09-16
只 ZI #尖沙咀隱世cafe。如果唔係見到咁多foodie推介,真係唔會發現有呢間cafe。佢位於係尖沙咀一個好隱蔽嘅大廈入面,出面冇乜大招牌,如果唔係特登搵係唔會見到呢間餐廳。嗰日我哋去到,兜左好耐都唔知佢正門喺邊。貝高早餐 $108話說我第一次見到呢間Cafe嘅時候就係見到有人post佢呢度用嘅bagel係有一間好出名專賣bagel嘅網店 @plum.n.bagel !! 我成日都好想買到,但真係有好多人爭,所以咁耐以來都淨係成功買過一次。難得見到呢間Cafe同埋嗰間網店居然合作,所以就決定你呢一間Cafe試一試佢嘅bagel!!!! 不過唔知點解呢一個bagel set等得仲耐過個意粉,等左成45分鐘先有,而且一上碟個bagel亦唔係啱啱烘起,唔知點解要等咁耐。至於個bagel,我唔知係間cafe嘅問題定係本身個bagel真係咁,我覺得偏紮實,比較似new york style嗰隻,其實配鹹食都ok,少少似法包嘅感覺,不過我自己個人就鍾意煙韌翻少少,唔好咁實會好啲。不過個蛋就真係煮得幾好,好滑!而且仲有好多大Pat黑松露醬,超香!佢嘅沙律都係幾清新,仲落咗少少醋調味,都唔錯。味
貝高早餐 $108
味道: 3.7/5
性價比: 3/5
成間Cafe嘅格調都幾文青,嘢食都不俗,尤其係啲嘢飲真係幾正!得閒坐喺度chill下都唔錯。不過好彩嗰日12點幾就到,所以唔使等位,見到1:00左右就已經要排隊,冇諗過佢咁隱蔽都有咁多人。
不過成間餐廳最大嘅唔好處就係上菜好慢,可能話晒係小店所以人手唔係好多,真係要等成半個鐘左右先有得食。
順帶一題呢間係黃絲餐廳,入面仲有連濃牆。