2010-01-11
久未同友人見面 D君和K君相約飯聚 他們想到食越菜 想坐得舒服 食得高雅 貴些少又何干?這店裝潢 燈光幽暗 傾計既好地點 新派越南+法國fusion菜 今回實是我的第一次..也是最後一次係尼道體驗今日閒日 即刻安排入坐 接了MENU及DRINK LIST 之後未見waiter招呼 揚了手幾次終可落ORDER 之後問我們要否飲品 我回應要幾杯水 可以.. 15分鐘後水都未有 跟隨食物也送上 但水仍未有.. 我地再Recall要幾杯水 點知waiter話水要收費? 我地要普通既水又不是礦泉水為何要收費 唔合理 叫了位captain好快SAY SORRY即刻水到食物一一送到~小食拼盤 好普通的材料 沙嗲醬無花生粒又稀無香味 咖哩牛腩 咖哩味不濃 肉味一般大蝦米紙卷 味可以 但價錢比其他店更貴 出面輕易食到更好木瓜絲沙拉 未道麻麻又細碟豬頸肉 好少片配菜卻好多 味算OK總結: 只許自己來這裡一次 還是覺得選越式小店 簡單裝修同服務 而價格同食物質數較合理
咖哩牛腩 咖哩味不濃 肉味一般
大蝦米紙卷 味可以 但價錢比其他店更貴 出面輕易食到更好