2012-12-23 21 瀏覽
新開了意粉店,見到日日都幾多人等位,心想應該不錯,所以試試!平日晚已經不是很多人,但等位都等了大半小時.....有位了....店員同我地講明因為所有意粉都係即叫即煮,所以order後需要預20-30分鐘上菜,前菜類會快少少。即係又要等....... 價錢可接受玻璃瓶很靚先來南意風茄子奄列,不是想像中奄列,有點像蛋批。蛋味很濃,但有點嚡,並不是濕濕滑滑的,還有食不出茄子。不知有什麼特別再來風味炸雞,炸雞也不錯,沒有很重的味粉,不會很喊!邦尼意粉都算合格,醬汁也很杰身,令每條意粉也有沾上醬汁。但始終不及意粉屋好食雞肉雜菌扁意粉是3款意粉中算最好味了,番茄醬夠味,天然的酸酸甜甜。甜~王樣栗米意粉....完全係難食....唔係好明粟米同意粉點解都煮很唔好食。整碟意粉只得2款材料: 栗米&意粉。成碟野好油,食到成口油,又冇咩味.....餐具用了很大的碟盛在,但意粉不多,雖說份量夠,但感覺空空的,不豐富碟是塑膠製的,像是簾價餐廳用的,如換上玻璃或瓷製碗碟會更好!
裝修不錯
平日晚已經不是很多人,但等位都等了大半小時.....

即係又要等.......
meun吸引~有得意插畫
價錢可接受
每枱一支檸檬水
玻璃瓶很靚
南意風茄子奄列$29
風味炸雞$35
再來風味炸雞炸雞也不錯,沒有很重的味粉,不會很喊!
煙肉甜栗卡邦尼意粉$59
雞肉雜菌扁意粉刷55
甜~王樣栗米意粉$55

題外話/補充資料: 大家要有心理準備等一輪啊!如果好餓的話就不建議選擇這間了!
2012-12-18
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日