2013-10-17
預約晚上7:30共4位, 沒人等位也不FULL, 所以7時25分到不用等即入, 因其中一個朋友未到, 所以先傾下, 期間有個似高級一D有經驗又大D嘅侍應一比餐牌即問食甚麼, 我們3人即說睇下先便邊看邊傾, 隔了7-8分鐘又再來介紹最貴的約$300的SET DINNER黑毛豬叫我地食, 我地又話等等先未齊人, 又隔5分鐘又喺我地座椅後的工作枱執緊餐具離遠又問我地叫野食未, 我地話仲有一個未梨, 佢就話 "叫左野食食住等先啦" , 嘩... 我都未字見過有D咁嘅侍應, 但都有禮答佢話等埋先. 當時我地看門口係無人等位嘅, 到後來朋友到, 果個人又即來要下ORDER 各人叫了SET DINNER, 黑松露餐湯不錯好好味值得讚, 沙律還OK, 我食的主菜是燉牛肉闊條面, 味道沒驚喜, 不過份量少到可能只夠一個5歲小童才飽, 朋友叫的是炸蠔意大利飯, 坐隔離也聞到濃濃的蠔味, 賣相也OK, 味道應OK吧, 餐飲是熱情果特飲, 味道清新好飲 但可惜用餐期間, 果個男侍應又喺工作枱大大聲好粗言咁教訓另一男侍應, 完全無理我地就喺前面用緊餐, 到我地食完又又搵人梨收哂D餐具, 跟住又再走梨問我地要唔
各人叫了SET DINNER, 黑松露餐湯不錯好好味值得讚, 沙律還OK, 我食的主菜是燉牛肉闊條面, 味道沒驚喜, 不過份量少到可能只夠一個5歲小童才飽, 朋友叫的是炸蠔意大利飯, 坐隔離也聞到濃濃的蠔味, 賣相也OK, 味道應OK吧, 餐飲是熱情果特飲, 味道清新好飲 但可惜用餐期間, 果個男侍應又喺工作枱大大聲好粗言咁教訓另一男侍應, 完全無理我地就喺前面用緊餐, 到我地食完又又搵人梨收哂D餐具, 跟住又再走梨問我地要唔要食甜品, 我地叫佢放低餐牌話睇下先, 最後就想食樓下份子雪糕多D, 所以轉頭想同我地落甜品ORDER時, 我地就話唔要啦!
跟住我地當然再傾下飲下野先啦, 仲早呀嘛, 但無耐有個一直無露面SERVE過我地嘅女侍應就攞張單梨問介唔介意先埋單找數, 嘩... 我覺得係果個男侍應叫佢梨囉, 唔係佢點知我地食完野呀, 好過份囉! 單都攞埋梨, 我地可以推嗎? 最離譜係由始至終係無人等位, 而且又有空座位, 駛唔駛咁迫人走呀???? 當時只係9點10分左右, 仲有好多人都又係食緊野同傾緊, WHY不停迫我地走呀???? 在場大部份D人都係傾多過食啦, 真係想問佢係咪有時間限, 朋友好無引話寧願落去食雪糕度坐再傾算了, 所以我先無嘈埋單走人算, 但真係好氣頂 , 每人比成200幾蚊居然坐個半鐘已不停用各種手段迫人走, 好過份呀!!!!! 不如早D擺個牌係門口寫明只可坐1小時用餐算啦...
總結不停催不停問, 服務差, 食物無特別份量少價錢又唔平, 如果唔係成日催人叫野食迫人埋單, 再去食都OK, 但可惜... ... 特別果個高級一D有經驗嘅男侍應, 真係要好好改善下服務先啦!