2024-07-11
下午三點鐘去,叫了一個藍莓pancake。 食品質素就跟其他 Phi 一樣, 不過不失,沒問題。通常我下午茶都飲 coffee latte。 但今日實在太熱,所以叫了ice coffee latte 。朋友就叫了焦糖ice coffee latte。 兩杯來了之後就感到疑惑。雖然在網上查過 coffee latte 不一定有泡沫,但為什麼朋友的焦糖ice coffee latte 有泡沫,我的就沒有呢?我相信兩杯的分別就只是有沒有焦糖🤔。但以下兩點,就會令我不想再來。 如果話經營食肆, 吸引客源困難, 點解仲要取消下午茶餐 ?結帳時問過佢,話全線都取消了。另外就是叫了的 pancake,加了20蚊要多個雪糕 ,但估唔到係得一啖嗰種,性價比都相當低。