冬天凍冰冰最好就係食雪榚凍上加凍真係好滋味~估唔到而家食雪榚都有連鎖店今次黎到既係美國人氣連鎖甜品店:GelatoGo位置尖沙咀係佢地香港既首間分店,係佐敦站行過去會近d係地鋪位置十分好搵啊環境由地鐵站一路行,行到門口見到一個大杯七彩繽紛雪糕筒裝飾望上去就見到GelatoGo lu...落地大玻璃窗見到入面個個都食雪榚雪榚雪榚我眼睛同個胃都好想食雪榚啊佢唔只係雪榚店,仲係一間cafe大大個透明櫥窗~櫥窗入面有唔同咸食,精緻蛋糕;當然緊係仲有三顏六色既意大利手工 Gelato 雪糕,用上新鮮材料+全脂奶代替忌廉既雪榚, 脂肪量較低怕肥都可大啖食,好想要吧食物除左食雪榚;我仲叫左牛角包,抺茶鮮奶及蛋榚牛角包輕烘牛角包,表皮酥軟內裡不會太乾。抺茶鮮奶飲品無落糖,如需要要額外加。抹茶奶味濃,口感順口,啖啖抹茶香。提拉米蘇不同一般的提拉米蘇佢表面倒左層朱古力漿濃厚朱古力味x咖啡味既吉士cream好軟滑好smooth怕tiramisu個陣咖啡味都絕對會中意甜而不膩蛋榚配上抺茶鮮奶,好夾。雪糕$58兩球,我叫左兩球+ 兩球,全天然用上新鮮食材打造,食落既味道會又fresh又有雪葩感覺一次過食哂四隻味

冬天凍冰冰最好就係食雪榚
凍上加凍真係好滋味~

估唔到而家食雪榚都有連鎖店
今次黎到既係美國人氣連鎖甜品店:GelatoGo

位置
尖沙咀係佢地香港既首間分店,係佐敦站行過去會近d
係地鋪位置十分好搵啊

由地鐵站一路行,行到門口見到一個大杯七彩繽紛雪糕筒裝飾

望上去就見到GelatoGo lu...
落地大玻璃窗見到入面個個都食雪榚雪榚雪榚
我眼睛同個胃都好想食雪榚啊
佢唔只係雪榚店,仲係一間cafe
怕肥都可大啖食,好想要吧

食物
除左食雪榚;我仲叫左牛角包,抺茶鮮奶及蛋榚

牛角包

輕烘牛角包,表皮酥軟
內裡不會太乾。

抺茶鮮奶

提拉米蘇

不同一般的提拉米蘇
佢表面倒左層朱古力漿
濃厚朱古力味x咖啡味既吉士cream好軟滑好smooth
怕tiramisu個陣咖啡味都絕對會中意
甜而不膩蛋榚配上抺茶鮮奶,好夾。

雪糕$58兩球,我叫左兩球+ 兩球,
一次過食哂四隻味,爽

開心果&薄荷朱古力

雪糕濃郁幼滑,牛奶底既雪榚口感卻十分Light
開心果: 啖啖開心果碎粒配上開心果開心果雪榚更加滋味
薄荷朱古力:薄荷味清新,奶味重配合朱古力碎片,甜甜的

紅肉火龍果味&蘋果

紅肉火龍果:超級清新,火龍果微甜,啖啖健康味
蘋果:味道清新及充滿蘋果果香,清甜開胃

我的雪榚,報告完畢~~~