2024-06-11
之前喺開心果關注組見到佢做開心果主題,滿心歡喜,終於抽到機會一試,最後大失所望。開心果鮮奶($48加一)正路,有奶香,開心果醬份量都夠,偏貴少少但可接受。不過佢上菜好慢,我成杯飲哂都未有食物上枱。開心果醬芋泥肉鬆芝士蛋餅 ($88加一)真係大失所望。公道講句,個蛋餅本身都入到口(雖則唔算好食),但個開心果醬真係難以形容地差,除咗個色係開心果外諗唔到同開心果有任何關係。我可以接受開心果醬係甜,係nutty,甚至係咸,但我真係唔明點解佢係酸!!!最後我啲開心果醬撥開咗,淨係食蛋餅算。墨汁鹽酥雞刈包 ($58加一)包冇包味,建議跟「兩口小吃」攞貨。墨汁雞外面香脆內裡嫩滑,不過其實冇墨汁味,似M記脆辣雞腿包但唔辣嘅感覺。塊雞偏細舊,我最尾都冇食哂個包。其實錢我唔介意比,但你都要俾返相應質素我,連做主題嘅餐品都咁冇誠意,你叫我點樣回頭再食?總括而言,一定冇下次。
開心果鮮奶($48加一)
開心果醬芋泥肉鬆芝士蛋餅 ($88加一)
墨汁鹽酥雞刈包 ($58加一)
總括而言,一定冇下次。