//< RIMK >呢間餐廳小編同友人都覺得好有驚喜好好食🥰完全想將佢即刻擺入2021 top5既衝動🤣當日去,店員話點主菜已經會有埋湯同飲品,感覺抵好多😆——————————————- 櫻花濃蝦湯🥣 -呢個湯好有驚喜!!!一開始就咁睇以為係南瓜🎃湯點知勁濃蝦🦐味~ 呢個湯應該有用到櫻花蝦攪爛,所以會飲到少少一粒粒既感覺~ 好特別😎——————————————- 墨汁義大利飯配煎北海道刺身帶子 $138 -呢個義大利飯嘻嘻食到棚牙🦷黑曬🤣🤣 飯既質感唔會太硬或濕適合香港人口味!墨汁creamy香濃,配上蟹籽加添口感~ 重點係食完都唔覺得膩!帶子如圖煎得香口,裡面仲要係帶點生🥰上面個幾條蘆筍仔都好有誠意有煎過,無渣架😆💚好味!——————————————- 蒜香辣椒🌶️蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138 -軟殼蟹原隻上非常有誠意!炸得香脆可口絕對唔油膩😋唯獨鹹左少少,但係配上意粉食就啱啱好喇😈意粉既蒜香味好夠,唔會好辣!蜆肉份量都唔少,整體非常惹味~🤤——————————————- 蒜蓉牛油酒煮蜆 $88 -只要每人點一個主菜,再叫呢個加多一蚊就可以無限♾refill🙀小編覺得
< RIMK >

- 櫻花濃蝦湯🥣 -
櫻花濃蝦湯

- 墨汁義大利飯配煎北海道刺身帶子 $138 -

- 蒜香辣椒🌶️蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138 -

- 蒜蓉牛油酒煮蜆 $88 -
蒜蓉牛油酒煮蜆

只要每人點一個主菜,再叫呢個加多一蚊就可以無限♾refill🙀小編覺得呢個真係好好食!鍾意食蒜蓉牛油既必食😽沙蜆唔算好多沙,間唔中會有一兩隻有!個汁真係無得頂,好香好香!記得攪拌好令每隻蜆都吸收🧽曬啊🥰
- 荔枝蜜桃茶 +$10 -
果茶

不得不說呢度既水果茶都幾多料~果茶甜度適中,裡面又有椰果、荔枝肉仲有黃桃🍑等都唔錯😄
- 鮮果紅茶 +$10 -
呢杯同上面個杯分別唔算好大,唯獨個果漿似係青蘋果🍏見佢綠綠地顏色🤣都係解渴可口~
——————————————
小編覺得呢度環境座位都舒適,店員有禮貌服務都幾好!重點係食物質素好😋大家不妨試試,推薦

評分:8.4/10
地址:旺角豉油街21號昌記大廈2樓B號舖
營業時間:12:00-15:30;17:30-23:00
#rimkhk #旺角cafe #樓上cafe #旺角必食 #旺角美食 #旺角西餐 #香港cafe #香港美食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodporn #hkfoodstagram #🐷🐤西餐 #🐷🐤西餐 #🐷🐤cafe #🐷🐤旺角
午餐
櫻花濃蝦湯