2021-05-26
今日我要大推呢間666泰船麵~~ 感覺好似終於搵到屬於自己嘅食堂!主要原因係好•抵•食!勁鍾意佢嘅飯有大同細嘅size揀,細飯都係$3x, 而大飯係3x-$5x,大食嘅人可以叫多幾樣,細食嘅人唔使食唔哂怕浪費,而且捱貴飯;啱啱好我就係細胃的人,份量啱啱好,唔使成日食剩有罪惡感。去到大家最關心嘅味道?可以同大家講唔使擔心!絕對唔係劣食,亦都唔係hea,以海南雞飯黎講,雞油飯真係有雞油味!唔似其他連鎖快餐店美x/大x樂...細碗飯都有六七條雞,對得住個價錢啦。另外椰青咖哩呢,雖然咖哩唔係好重椰汁味,都唔錯架,幾真材實料,咖哩醬裏面有好多“蓉”;佢哋嘅咖哩唔係辣個種,比較適合鍾意食甜咖哩嘅人~ 咖哩梗係要配薄餅啦,點啲醬很適合~ 然後再試咗兩個小食:泰式餃子同埋串燒。串燒嘅沙爹醬香濃又多花生粒!唔錯唔錯,我將剩返嘅醬用嚟點餃子,哈哈,我覺得都幾夾呀。餃子的確同中式唔同,值得一試。鋪頭嘅裝修幾有個性,雖然睇唔出係泰式餐廳,反而似有情調嘅西餐廳,行新式路線都差唔多啦,今時今日仲有呢個價錢,堅係抵食,係可以共渡糧尾時期的餐廳T_T