🎄Christmas Set $538 per person 🥟香煎帶子意大利餛飩 🥒温室青瓜番茄火雞胸他他 🌰栗子忌廉濃湯 🍝加拿大海膽三文魚籽手工闊條麵 🦞燒原隻龍蝦及盲鰽魚配蕀蓉香草牛油汁 🐏烤羊架配薰衣草香汁 🍨法式千層拿破崙配雲呢拿雪糕 🍨朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 首先前菜係四隻Ravioli,蘑菇汁配上豬肉餡料同魚子醬係幾唔錯。Tartare 我個人比較鍾意食牛油果嘅,呢碟就有好多粒青瓜🥒,係幾爽脆但就好散,整體不過不失。而個湯係Chestnut又幾特別🌰,幾香濃。 至於個Fettuccine有海膽,令菜式層次昇華,雖然海膽就得好少份量,而呢個Fettuccine口感幾煙韌🍝,幾滿意。 Main Courses方面,雖然隻Lobster細細粒🦞,但係都叫原隻幾有誠意,而且都幾厚肉,Barramundi我都好喜歡🐟,啖啖肉唔錯,不過如果有多啲醬汁點嘅話就更佳。Lamb Rack估唔到係得約三成熟🥩,食落肉質係幾軟滑,唔會韌,又夠晒羊嘅香膻味,所以我都幾鍾意,而且Lavender配上去幾香🌾。 甜品有Lava Chocolate同Mille-feuille🍰,

🥟香煎帶子意大利餛飩
🥒温室青瓜番茄火雞胸他他
🌰栗子忌廉濃湯

🍝加拿大海膽三文魚籽手工闊條麵

🦞燒原隻龍蝦及盲鰽魚配蕀蓉香草牛油汁
🐏烤羊架配薰衣草香汁

🍨法式千層拿破崙配雲呢拿雪糕
🍨朱古力心太軟配雲呢拿雪糕

甜品有Lava Chocolate同Mille-feuille🍰,細細份嘅甜品,唔會太膩,不過個拿破崙上枱果下已經散咗,實在遺憾。其實食就冇問題,不過影相就大問題,但店員態度唔係幾樂意執返靚仔佢😅,實在有點令人費解,好彩我可以自己砌返上去,勉強做返個似樣少少嘅樣俾大家睇🙏。

呢個聖誕大餐仲會包埋每人一杯紅酒或白酒🍷,而最特別嘅係店員會用即影即有相機幫我哋影一張相,然後附上聖誕卡🎄,俾我哋留念,係一個好窩心嘅禮物🎁。
同埋佢嘅餐具套係聖誕裝飾🍴,有好可愛嘅聖誕老人同鹿仔🦌,而整個場地已經掛滿聖誕裝飾,包括門口本來係一張沙發,而家改咗做聖誕樹🎄。
👉整體來講呢個聖誕晚餐係一個誠意之作,小編推薦!留意呢個Christmas Set限定24/12-27/12供應✨,有興趣嘅記得book定位!
📍Whatever Bar & Restaurant - 尖沙咀流尚坊4樓 @whatever_bar_and_restaurant
📮
2021-12-24