2011-07-26
每次經過都係坐唔滿的. 個外貌似西餐廳, 但又有d 東洋 cafe風味, 有牛扒又有意粉, 唔知道主打係乜. 價值亦不便宜 , 所以一直未曾光顧. 反而附近幾間日本餐廳都試過了.是日放工突然很想吃牛扒, 見到這間不多人便試試. 點了客 紐西蘭西冷扒, 只要5成熟. 首先個湯, 得一款, 紅蘿蔔忌廉湯, 不好喝, 好像用粉開出來, 有粉狀的. 牛扒order 來到後, 很失望! 賣相還可, 但塊扒佢差不多煎到全熟 (一點紅色都沒有, 實哂心的) 我很氣憤. 而且肉質差, 可能大家樂d牛扒餐還好一點. 完全不是我expect一回事. 好明顯個廚係唔識煎牛扒的, 糟蹋了一塊西冷! 同個侍應講, 佢唔識比反應, 我話算了, 我不想浪費食物, 吃下去算了. 但佢地應該 alert 呢個 issue. 點知佢真係無再跟進就算, 亦無任何人get back返我. 令到我心情都差, 覺得連杯餐飲凍檸茶都難飲d. d 侍應 / 經理亦無水準和服務, 無論佢地d說話語氣, 或佢地d 傳送食物和上臺的手勢, 都和茶餐廳的水平沒兩樣! 有一個侍應更在我面前不斷抹銀器, 然後鏗鏗聲的把銀器一支支飛落個盤度.
d 侍應 / 經理亦無水準和服務, 無論佢地d說話語氣, 或佢地d 傳送食物和上臺的手勢, 都和茶餐廳的水平沒兩樣! 有一個侍應更在我面前不斷抹銀器, 然後鏗鏗聲的把銀器一支支飛落個盤度. 那種煩擾的噪音真的令人心煩, 亦令我覺得間餐廳很 cheap. 很難說服我這算一間 (少少) 高級的西餐廳. 沒辦法久坐. 整頓晚餐我大慨只用了20分鍾吧, 巴不得快點離開!
請留意, 呢個全熟牛扒餐 盛惠 $160大元!
一定不可能再光顧!