2011-07-18
又是一個月一度的生日會,今次的蛋糕選擇了COVA,其實在11號曾在海港城分店睇過D餅,本來想揀批,問問海港城店員有冇2lb,換來態度不太友善回答只得一個size,冇兩磅,怕個餅底會斷,我雖然衣著唔華麗,但唔代表我係渾吉,令到我很很很不爽。走人,唔訂!到了12號,經過沙田,再入過去沙田分店訂餅,今次態度友善很多,而且想沙田訂九龍塘拎餅亦沒有問題,很好!今天17號到了九龍塘拎cake,態度亦都十分友善,服務又好!我想Cova的管理層要注視一下員工的服務態度了!說回蛋糕,兩款都是summer special,一款是檸檬雪芳,另一款是raspberry cake,雪芳蛋糕很清新,依且很鬆軟,只嫌cream多了一點,至於紅桑莓就不過不失,紅桑莓真的很酸,但就很fresh!夏季食實在不錯!兩個蛋糕都夾埋只是$560,比起一些連鎖餅店價錢都不是相差太遠,可以一試!