2011-04-19 128 瀏覽
一向知道黃埔有好多美食, 難得黎到就去下美食坊食晚飯啦~去到一樓, 有幾間食肆 , 有一間叫詠藜園比較多人等位, 所以我地決定去呢間, 但等等下, 有個四眼哥哥不斷叫我地去佢地o個間, 話係同一集團, 見佢誠意拳拳, 算啦….試下啦~~我地叫左醉雞 (半隻) – 酒味偏甜, 而且雞有少少毛, 仲有少少腥味~ 平時如果好味嘅醉雞我會連皮食, 但呢個我食唔落~ 雲腿津白 – 味道普通, 而且津白唔夠嫩, 食過比佢更好食~ 宮廷滋補米粉 – 呢個我幾鍾意, 藥材雞湯加好幼嘅米粉, 好味, 不過味道濃d會更好~芙蓉花彫蒸河蝦仁 – 蛋蒸得好滑, 河蝦唔算好新鮮, 但都可接受, 整體味道偏淡, 咸d會更好~一心諗住美食坊食物質素應該會有返咁上下, 但整體食物實在太普通喇, 雖然價錢唔算貴, .不過都唔會有下次喇~~
一向知道黃埔有好多美食, 難得黎到就去下美食坊食晚飯啦~

我地叫左

不過都唔會有下次喇~~
醉雞 (半隻)
雲腿津白