2024-03-11
意外發現甘蔗汁專門店🤩行經肥姐小食店嘅時候,突然喺隔離見到佢嘅存在,無思考嘅情況下就買咗。買完先醒起之後要搭長途車,咁咪會滴到條褲濕晒😨好彩佢有提供保溫袋裝,仲有紙杯托hold住,長途跋涉完都保持無倒瀉、無漏水、無浪費狀態😎顧名思義甘蔗汁專門店當然係賣蔗汁,不過唔再係單純賣一條條蔗榨出嚟嘅蔗汁,仲多咗好多唔同嘅配搭,令純蔗汁唔再係單一嘅甜味,更令人飲唔厭😋第一杯飲嘅係蔗杯白桃,加咗好多新鮮白桃粒,幾肯定唔係罐頭桃,因為每粒都好有口感。加入桃粒之後,飲得之餘又有嘢可以食,仲要成杯都係天然食材,無其他人造添加嘢,可以理直氣壯同人講我飲嘅嘢係健康架😆第二杯係甘蔗青茶,好推薦俾唔鍾意太甜嘅人飲。本身純蔗汁會係偏甜,但係加入左茶,可以中和返啲甜味,哩杯係未飲過蔗汁或怕太甜嘅人嘅入門之選😌