2019-01-25 680 瀏覽
次次幫襯呢間貴香園,都不期然諗起幾年前開張不久,我岩岩幫襯佢時,佢事頭婆一句:「唯一有咩咁巴閉呀?只不過係係荃灣咁多年,儲埋一大班長情客而已!我旺角間舖,夠排埋長龍啦!假以時日,呢間夠可以做到啦!」的確,幾年過去,呢間貴香園真係人氣不絕。我諗,除左有事頭婆既魄力(雖然好耐唔見佢出現係舖頭),仲有兩位好做得野既店員。成日做到爆,又逼,座位又凹陷,但勝在店員夠親和力。呢樣野,唔係間間做到!腩肉唔少得,今次加埋豬潤我覺得佢係四坡坊唯一與路德圍既中庸之道。入味,但不至於如前者油膩。湯底出色!但其實我鍾意大腸多過豬潤,只不過試左幾次後,每次唔係凍凍地,就係太稔,所以就將之剔除在外。有時經過,見到佢生意好到開埋橋邊枱櫈,真係替佢開心。我諗只要堅持出品質素,加埋店員咁既服務水平/方式,生意只會越做越好。

腩肉唔少得,今次加埋豬潤
腩肉豬膶米線

2019-01-19