2024-06-26 23 瀏覽
「李家」係香港數一數二嘅元祖級韓國炸雞店,擁有多間分店,實力不容置疑。今次來到大角咀嘅分店,店內裝潢簡潔樸實,一邊聽住🎧K-pop一邊享受美食🍗,真係一大樂事。餐牌上嘅炸雞選擇繁多,有超過10款口味,可以自選半半口味,亦可以揀有骨或無骨。我地點咗無骨青辣椒蛋黃醬炸雞配洋蔥,炸雞外皮酥脆,內裏多汁,青辣椒微辣加上蛋黃醬嘅濃郁味道,真係非常美味。洋蔥絲新鮮脆口,為炸雞增添咗一點清爽感。另一道菜係海鮮炸醬麵,麵條彈牙,醬汁濃郁但唔會過鹹,海鮮如蝦仁同墨魚新鮮可口,整體味道均衡,非常滿意。飲品方面,我地叫咗水果燒酒(荔枝味),清甜嘅荔枝香氣同清爽嘅酒味完美融合,非常適合作為開胃飲品。李家嘅食物用料新鮮,味道正宗,無論係炸雞定其他料理,都讓人印象深刻。呢間餐廳適合同朋友聚會,非常推薦。🍻🍴李家 (埃華街)📍大角咀埃華街75號地舖

🍴李家 (埃華街)
📍大角咀埃華街75號地舖
2024-06-19