REFLECT Restaurant & Bar

2024-05-03 58 瀏覽
旺角食肆林立,但係講到墨西哥菜🇲🇽,又真係選擇唔多,但係每當我問身邊朋友有冇好介紹嘅時候,9️⃣成嘅人都會同我推薦呢間,REFLECT Restaurant & Bar。店舖裝潢簡約時尚,分開室外和室內,座落舒適,尤其室外,可以一邊欣賞旺角夜景🌃,一邊進食,感覺零舍chil🥰l,門口的鏡面裝飾絕對是打卡位🪟。是日餐湯 $58大蒜西蘭花湯🥦,口感creamy,有陣陣大蒜香味🧄。墨西哥烤肉 (牛肉) $238烤肉用鐵盤上,可保持熱度👍,食材有牛肉🐂、三色椒🫑及洋蔥🧅,味道香口清甜,牛肉質感軟腍。另配有墨西哥薄餅🌮,薄餅暖暖的又軟熟,再按個人喜好再添加醬料(salsa / guacamole / sour cream),更加惹味😋。海膽醬大帶子扁意粉 $208帶子大粒又厚身,煎得十分出色😍,表面焦香有燶邊,但內層肉質似刺身般軟嫩多汁🥰,味道鮮甜。意粉🍝軟硬適中,掛上味道甘香的海膽汁,勁好味😋。炸魷魚圈 $88魷魚🦑圈份量多,魷魚質感彈身,外層炸漿厚身脆口,點上蛋黃醬,令味道更加豐富🤤。總括而言,係一間不容錯過嘅墨西哥菜餐廳🇲🇽,如果我唔係大病初愈,一定試下佢地非常有特色嘅cocktail

是日餐湯 $58
大蒜西蘭花湯🥦,口感creamy,有陣陣大蒜香味🧄。

墨西哥烤肉 (牛肉) $238

海膽醬大帶子扁意粉 $208

炸魷魚圈 $88

總括而言,係一間不容錯過嘅墨西哥菜餐廳🇲🇽,如果我唔係大病初愈,一定試下佢地非常有特色嘅cocktail🍸。
2024-04-24