2018-04-01
真係一肚氣。。午市仲未算多人,店員喺門口問完幾位,就話入面坐,冇人帶位,咁見到有位梗係坐。到我舉手落order,店員問幾多位,我答2位,佢叫我地轉枱,ok,都明白2個人坐卡位會阻住人嘅,但點解一開始唔帶路?之後有人帶我地入去,指定要坐到去左右都有人嘅中間位,但無奈最出個人坐得特別衰,入唔到。於是坐左喺張靠牆嘅枱,我同友人坐走廊位。然後叫野食,佢又搞勁耐部電話(?)話網絡有問題,但又係咁同人傾計,冇聽過我話要咩,係咁重複。餐飲我叫芒果沙冰,佢話冇,我問點解,佢話2點之後先有,我心諗,張餐牌又唔寫明?例湯又話3款會輪流轉,結果3款有齊。叻!到落完單,又叫我地轉枱,話人地會入唔到去坐。我想話一定入到!因為我後面係走廊,友人後面張枱暫時仲未有人坐。係咁叫人轉位已經好煩,到野食黎仲炆,碟炒通菜份量少到傻,個燒雞脾完全同幅圖差好遠,湯河又粗又碎。。係靠乾蒜先好味。。。。佢係咁叫我調位之後,自己唔識分,邊一張單係我,邊一張係隔離位。。好無奈