2021-06-27 30 瀏覽
.📍 𝚆𝚑𝚊𝚝𝚎𝚟𝚎𝚛 𝙱𝚊𝚛 & 𝚁𝚎𝚜𝚝𝚊𝚞𝚛𝚊𝚗𝚝. .成條廣東道嘅名牌舖頭不可勝數,但冇諗過會有酒吧或者餐廳😯 呢間位於尖沙咀廣東道嘅樓上酒吧餐廳,喺正海港城對面😆 餐廳嘅價錢喺呢個位置嚟講好合理,高質得嚟唔算貴😍 一入到去見到「人間煙火」嘅燈牌,而且又有好多 bearbrick同畫作☺️ 餐廳亦都有室外嘅位置,上去飲杯酒傾吓計都好chill㗎😍 .⚪️ 烤春雞配炸薯條 Roasted Spring Chicken w/ Fries - HK$188✏️ 烤春雞即叫即整要等20分鐘😛 而春雞一嚟到真係好香😍😍 而且好大隻,我哋兩個人share都覺得好多😆 一切開隻雞真係好juicy🤤 雞皮烤得好香口,雞肉都好嫩滑😍😍 可以話係我試過最好食嘅烤春雞☺️ 而拌菜有沙律同炸薯條🍟 沙律菜都算新鮮,用mustard做沙律汁真係好fresh😍 而薯條唔會好多鹽好鹹🤤 而且真係即炸,熱辣辣又好脆,成碟都好食呀😍.⚫️ 挪威煙三文魚牛油果義大利飯 Norwegian Smoked Salmon Avocado Risotto - HK$148✏️ 呢碟義大利飯有半舊牛油果🥑同三大塊挪威煙三文魚🍣,上面仲
📍 𝚆𝚑𝚊𝚝𝚎𝚟𝚎𝚛 𝙱𝚊𝚛 & 𝚁𝚎𝚜𝚝𝚊𝚞𝚛𝚊𝚗𝚝

✏️ 呢碟義大利飯有半舊牛油果🥑同三大塊挪威煙三文魚🍣,上面仲沈左啲芝士粉🧀 牛油果食落去真係好新鮮😍 完全唔會太淋一吉就爛,而煙三文魚亦都唔會一夾就散晒😍😍 義大利飯亦都煮得好好👍🏻 粒粒都有咬口,唔會有幾粒特別硬☺️ 加埋個sauce真係好creamy,就算一個人食亦都唔會覺得好漏🤤 呢兩碟main真係值得試😆

⚪️ Bubble Bee - HK$118

✏️ 呢杯係餐廳嘅其中一杯 Signature Cocktail,雖然杯邊插咗塊菠蘿🍍 而杯Cocktail又係黃色,但其實佢係用荔枝甜酒、接骨木花酒、青檸汁同蘇打調製而成,完全冇菠蘿🤣 由於酒味唔重,飲落較重果甜味,似一杯甜度適宜有果香味嘅Mocktail,好適合女仔飲 🍹

⚫️ Keroro - HK$118

✏️ 呢杯都係餐廳嘅Signature Cocktail,用咗奇異果甜酒🥝 蘋果汁🍎 同伏特卡調製而成,非常清新可口😚 飲品偏甜,烈酒味唔會太濃,果味同酒味平衡得幾好😋 適合鍾意飲 Long Island Iced Tea嘅你 🍸

⚪️ 格仔餅配雪糕 Nectar Waffle with Ice-cream - HK$78

✏️ 甜品嘅賣相唔錯、雪糕算大球🍦 而且莓味醬料酸甜適宜、調配得唔錯🍓 但可惜四塊堆疊一齊嘅長條型格仔餅唔脆,淋得嚟有啲似 Pancake🥞 有小小失望😢 不過如果當佢係 Pancake咁食嘅話,其實味道都唔差🤣
instagram: @bnw.foodies
烤春雞配炸薯條
挪威煙三文魚牛油果義大利 飯
Bubble Bee  (Yellow)/  Keroro (Green)
格仔餅配雪糕
2021-06-22