2023-02-18
最近天氣都好凍,諗起除咗打邊爐之外,不如我哋去食燒肉,有朋友介紹,呢間啲黃牛質素非常之唔錯,好有日本feel,所以特登去佐敦試吓一入門口已經覺得間餐廳好高級,好正入邊仲有兩隻大牛,唔講都知係食和牛嗰度有小田A4和牛,套餐亦都係有唔同選擇,由298-938都有,我哋今次就揀咗套餐C(598/位),都真係幾誇張,有超過110種嘢食選擇,有雞肉、牛肉、豚肉,仲有啲出邊食唔到嘅牛壽司、牛刺身,同埋有炸物同甜品,極度豐富,仲有啲嘢食有「燒肉新幹線」,直接送到我面前,好似其他壽司店咁另外除咗肉食之外,亦都有好多熟悉,一品料理, 120分鐘,真係好趕,選擇真係太多太多。最緊要係呢度每一款和牛,都唔係求求其其,極度有質素佢仲唔會好似其他任食咁,每一盤菜都擺得好靚、舟盛合、桶盛、極尚花盛合、仲有一個是日寶箱,嗰個就真係誇張,一開出嚟,出晒白煙,好有迷幻嘅感覺,入口即溶完全冇得輸呀除咗牛之外,嗰度有好多唔同果汁、茉莉茶、蘋果水,仲可以逐杯逐杯試下甜品方面,佢個高貴就真係誇張, 10幾款唔同嘅日本雪糕雪條,所以係咪話真係好似去咗東京烤肉店?