2024-04-16
今晚行過太子又肚餓,要搵嘢食,於是又去之前去過嘅蘇山雞飯食,一如既往都係有啲排隊嘅人流,但係唔需要排好耐,大概15分鐘內就可以入去裏面食上次想食椰子雞煲,但係賣晒,今次一入去嗱嗱聲叫咗個嚟食吓先,椰子雞都清甜,有比較香濃嘅酒味,個雞相對上比較豐滿,所以油分會較多,好處嘅係會香口啲,唔好處就係肥啲🤣🤣 食椰子雞個豉油都係重點,呢度嗰啲豉油都唔錯,有晒沙薑同埋青檸仔,酸酸甜甜夠味😋跟住呢度都有唔少新嘢,包括係原隻菠蘿冰,本身以為會好冰,未必啱女仔飲,但係點知又唔算好冰,反而係好多水果嘅纖維,感覺足料,唔需要擔心太冰🙆🏻♀️另外要推介嘅係開心果椰子奶昔,本身都驚有啲滯,但係點知又幾純, 基本上同植物奶差唔多,但係味道幾特別,因為開心果嘅味道好味🤤 呢個下次都會想叫嚟飲吓👍🏻跟住仲有㗎央多士同埋喇沙,食到個肚飽晒🙉 每樣都好味,下次再黎食❤