2022-11-22 100 瀏覽
見有咁多好評,抱住滿心既期待。叫咗兩碗兩餸面,追加一個豬紅,亦追加碟炸雲吞。喺點餐時,仲興之盎然,比餐單紙上得意既用詞吸引住。兩碗兩餸面 $35x2, 一碗加底睇相就見,餸量不是合理既水平。兩餸,一款肉各三條。雖然勉強遮晒碗,但好單薄。餸一:手打魚肉另外,本來諗住手打魚肉,預應該係既鮮又嫩,點知生粉多過肉。餸二:酥炸蝦卷未食過咁唔酥炸既蝦卷,頂多係腐皮蝦卷,唔酥又無蝦味,又係食生粉既感覺。餸三:陳皮魚蛋正常但唔叫做出眾。餸四:烤豬頸肉味道唔錯,今次真係烤,但得果三條肉。豬紅 $32圖中所見,有8粒。雲吞 $24後來,實在無辦法,餸食晒,仲剩返大碗面,唯有追加炸雲吞,又細粒,肉真係連一毫子咁大都唔知有無。其實整體黎講,味係正常,但餸既量真係太少…一個晚餐,有兩個成年人,正常食量,要$13x到,先勉強填得飽肚。結論係不似預期,勁失望果種。

喺點餐時,仲興之盎然,比餐單紙上得意既用詞吸引住。

兩碗兩餸面 $35x2, 一碗加底

餸一:手打魚肉
另外,本來諗住手打魚肉,預應該係既鮮又嫩,點知生粉多過肉。

餸二:酥炸蝦卷

餸三:陳皮魚蛋
正常但唔叫做出眾。

餸四:烤豬頸肉
味道唔錯,今次真係烤,但得果三條肉。

豬紅 $32
圖中所見,有8粒。

雲吞 $24

其實整體黎講,味係正常,但餸既量真係太少…

兩餸面加豬紅
2022-11-21