餐廳: 金豪酒家
資訊:

2011-08-12 619 瀏覽
這店我已幫襯過無數次, 但還是會再來的. 因為真的抵吃兼好吃.多次的經驗告訴我, 如果不想等, 除了要訂位之外, 還要訂得早. 今次我們訂了7PM, 準時入座. 但之前訂了8PM, 訂了還是要等, 因為實在太多人了!!好味醬烤骨 - 真的好入味和軟滑炒蟶子 - 一陣風咁俾人掃晒!!雞湯翅 - 愈來愈貴, 但來金豪如果唔食呢個, 若有所失. 足料入味龍疐兩味 - 魚是不錯的, 是略嫌多油砵酒焗生蠔 - 食不出蠔味, 還是流浮山的好味避風塘瀨尿蝦肉 - 有好有唔好, 省卻麻煩, 啖啖肉. 但瀨尿蝦好食既地方係鮮味. 避風塘煮法還是和蟹比較夾.鼓油王炒麵 - 幾好味, 只是貴咗d. 蛋白炒飯 - OK乾身環境是一般火鍋小店格局, 好逼下. 由於人客太多, 想坐得耐一點傾下計難d啦. 但以這個價錢和食物算超值.

好味醬烤骨 - 真的好入味和軟滑
好味醬烤骨
炒蟶子 - 一陣風咁俾人掃晒!!
炒蟶子
雞湯翅
龍疐兩味 - 魚是不錯的, 是略嫌多油
大龍疐兩味
龍疐兩味
砵酒焗生蠔 - 食不出蠔味, 還是流浮山的好味
砵酒焗生蠔
避風塘瀨尿蝦肉
鼓油王炒麵 - 幾好味, 只是貴咗d.
鼓油王炒麵
蛋白炒飯 - OK乾身