2012-07-23
見團購1000 円鐵板燒肉放題價錢算便宜、食物選擇見Menu上都有幾多及說採用光波遠紅外線鐵板爐,不排放一氧化碳,無害燃燒,先買團購去試一下!! 怎知道....食物方面: 當晚出現的食物款式很少,同團購時見Menu上的食物款式少了好多,出了去很多轉都是咁,好像給騙了。有D款式份量出得少,很快就給人夾了去,真唔緊要,但是補貨方面真是慢得可憐,出去幾次都見到的都是空盆子。金茹牛肉卷、秋刀魚、多春魚、燒雞皮、燒雞肝、金茹牛油燒、生椎茸牛油燒、蛤蜊牛油燒、放題,當時裝修是以黑色為主,現改為食鐵板燒店,裝修以明亮點的米白色為主,感覺環境光咗。但這裡的抽氣很差,每枱都有個抽氣煙囪,但好似裝飾咁,都抽唔到煙咁,油煙又大又葉眼,食完成身都係油煙味,回家後洗澡洗完都還有味。經過今次食過之後,我都唔會再去幫襯,本人覺得去漢和都好過去這間。
金茹牛肉卷、秋刀魚、多春魚、燒雞皮、燒雞肝、金茹牛油燒、生椎茸牛油燒、蛤蜊牛油燒、[1味薄燒牛、相間牛肉、
QQ芝士腸、燒波蘿等味道都不錯,不太咸。
而香草鰈魚柳、燒豚肝就好咸。
本人建議不要燒菜,如小唐菜,因個板不可以下油的關係,會燒到棵菜乾。
衛生方面:
放在食物個度的碟子,每隻碟都有水,D人拿碟都要倒了D水先放食物,這方面希望D員工將D碟抺乾先拿出來。
而夾生、熟食物的夾子,希望分開放,如果D人不為意就會將生、熟的夾子調亂來用,這樣就不太好啦!!
環境方面:
因前身是食日本放題,當時裝修是以黑色為主,現改為食鐵板燒店,裝修以明亮點的米白色為主,感覺環境光咗。
題外話/補充資料:
我同朋友食完後行去地鐵站已經肚子痛,大家齊齊去洗手間解決,完事後都一樣痛,回家後我都要去多次洗手間呢!! 真辛苦!!
這間店的食物都不是咁乾淨.....大家去食都要小心D,將D食物燒熟點。
**大家可以留意一下,這裡採用光波遠紅外線鐵板爐是不用下油及如你的爐板用到濃了,想更改一塊新的,我可以告訴你是沒得更換的。**
**如唔想個爐咁快濃的話,有少少意見話你知**
1.) 當店員帶了你入座後,會幫你開爐的,一開爐的爐火會是最高的8度,你可將爐火自己調教到3-4度左右,咁你個爐就唔會咁快一放食物上去就烤焦了。
2.) 如放食物是比較耐熱及厚身點的食物可放在爐板旁邊的位置,等待慢慢燒熟,這樣會烤得金黃色的又不會焦了。(因自己已試過了) ,而中間的位置上可放一些薄切的食物,咁樣不用等得太久而又有食物落肚。
*因放題是不包飲品的,所以如想飲汽水的朋友,可選擇加$15任飲,如想飲水的朋友,這裡也有提供。*