2011-11-10 28 瀏覽
今日偷懶, 同同事去左中環H&M SHOPPING, 今日有d雨, 就過左對面既Podium Cafe, 去到都有6 7成滿, 都好在, 唔使等位, 我同一個同事揀左黑椒豬手, 另外兩個同事揀左白汁煙三文魚意粉同埋白汁香草龍利柳意粉. 因為我地1:30後先入座, 所以只需要$53一位先黎湯, 無包, 得我一個揀 磨菇忌廉湯, 夠色, 但無菇粒, 但好明顯係湯粉沖出黎, 我諗住, 我呢碗應該已經好差啦, 點知, 黎埋個雜菜湯, 先知, 原來可以有更差的, 我三個同事都叫左雜菜湯, 而個湯望落去, 好淺色, 佢地飲左一啖, 就即刻話唔要了, 我覺得好好奇, 飲左一啖, 我人生中真係未試過飲過咁難飲既雜菜湯呀 味道好怪, 無菜味,無蕃茄味, 無辣味, 咸唔咸, 淡唔淡, 好古怪...= =個主菜黎啦, 我果客 黑椒豬手, 份量不少, 也有不少伴菜 , 已切細件, 可以唔使自己切, 不過黑椒既意思係黑椒汁+煎豬手片, 味道雖然不錯, 但感覺有被騙的感覺, 龍利柳意粉, 望落去, 份量都不少, 但我同事食左2啖龍利, 2啖意粉, 就話唔好食, 無胃口了, 唔食了, 我見仲有好多龍利柳剩, 唔好嘥

個主菜黎啦, 我果客 黑椒豬手, 份量不少, 也有不少伴菜
, 已切細件, 可以唔使自己切
, 不過黑椒既意思係黑椒汁+煎豬手片, 味道雖然不錯, 但感覺有被騙的感覺, 龍利柳意粉, 望落去, 份量都不少, 但我同事食左2啖龍利, 2啖意粉, 就話唔好食, 無胃口了, 唔食了, 我見仲有好多龍利柳剩, 唔好嘥, 切左一半黎食...咁我就即刻明白點解會唔食啦
, 原來真係好難食
, 另一個同事的煙三文魚意粉, 份量都一樣係唔錯既
, 但意粉是白烚的, 一睇就知, 最無奈的是煙三文魚, 黎到既時候已經有唔少位署係黑色左, 咁唔新鮮都照切出黎家

因為食唔飽, 都係叫左甜品, 成個午餐唯一我會讚既地方, 有朱古力泡芙 ($10), 同埋自家製芝士蛋糕 ($12)

個泡芙好味, 外實內軟
, 但個芝士蛋糕就食唔出係自家製啦, 同出面既差唔多

餐飲品, 可以叫Mocha唔使加錢, 我咁中意飲mocha, 當然唔放過啦^^, 味道少少特別, 主要係用左cream打, 而唔係牛奶打

總結, 應該不會再有下次了
2011-11-10