2020-05-09
見到OpenRice 呢間新開無幾耐既餐廳,主打西班牙菜,見食評唔相都好唔錯,疫情之下難得出街食一次飯,就千挑萬選左呢一間,但係食完我地都好後悔張個quota俾左佢餐廳既服務整體泥講唔錯架,侍應食每一道菜都會問你覺得點,但我覺得就真係too much,有少少煩。講到食物真係我地係下晝去的,注意佢地係無set lunch,全日都係a la Carte,呢個蝦既頭盤唯一做得好既地方就係夠熱。蝦一啲蝦味都無,感覺係雪藏蝦。 等二味八爪魚配有芝士薯蓉既tapas 可唯最出色,但呢味可以熱啲就好。芝士薯蓉好食,八爪魚正常。之後嗌左佢地最有名既dry-aged beef dish 侍應建議既5成熟度, 出泥既時候唔知係咪太細塊...我感覺只有中間個3/4塊可以食,其實都好乾以接近500蚊一客既價錢,我覺得有掉錢落鹹水海既感覺。鐘意食全熟牛扒既朋友們可以一試最後,亦都係食次泥既原因,warm cheese tart, 佢地既cheese tart有加blue cheese 制作相對比較濃,但如果唔食blue cheese 的話,我勸你唔好試啦 雖然叫warm cheese tart 上到枱chees
之後嗌左佢地最有名既dry-aged beef dish
侍應建議既5成熟度, 出泥既時候唔知係咪太細塊...我感覺只有中間個3/4塊可以食,其實都好乾以接近500蚊一客既價錢,我覺得有掉錢落鹹水海既感覺。鐘意食全熟牛扒既朋友們可以一試 最後,亦都係食次泥既原因,warm cheese tart, 佢地既cheese tart有加blue cheese 制作相對比較濃,但如果唔食blue cheese 的話,我勸你唔好試啦 雖然叫warm cheese tart 上到枱cheese tart 都呈半溶狀態,但其實一啲都唔warm 又有被騙嘅感覺⋯⋯
整體來講,400以上人均消費既午餐。有好多比佢出色既選擇。絶對沒有下次。