餐廳: 創發潮州飯店
資訊:

2008-10-13 53 瀏覽
食物一般, 但價錢不算便宜, 論潮州食店在九龍城有好多間都比這間好.服務要分前部曲和後部曲.在門前的接待員熱情招呼, 帶我們入座. 之後伙記幫我們點菜不時加茶, 面上帶有笑容.這裡出名上菜勁快, 一個小時我們就吃完飯, 之後再點甜品都不用個半鐘, 剛吃完就當然坐下等下食物落下格先, 同埋出來吃飯就一定是同朋友相聚一番.後部曲 :一班老伙記把你桌上的東西全收掉, 當時我還食緊最後一件反沙芋, 伙記可以狠到收淨我一個的筷子碗(因為我用緊)和各人茶杯. 之後沒有人過來加茶但就有3至4位伙記圍你(張桌), 我看一看門外沒有人等位, 店內大細桌都有空的, 咁我們沒有阻著地球轉啦我叫了一位伙記加茶, 她可以鬼起塊面話要茶的就拿隻杯出來, 唔要的就唔好加咧~~咁趕客咪走人囉~~~埋單呀老伙記不停同你講我們沒有收加一~~~~~識做啦......講一次都未夠, 講多幾次講到你明.....是咪好掂呢 !!
服務要分前部曲和後部曲.
後部曲 :
一條粗橡根的感覺
最好食的一碟
潮州炸油粿, 舀的味道好似廣東角仔咁
方魚超大塊 NO GOOD
最好食的一碟