2016-08-30 7433 瀏覽
今晚嚟到古琴,一坐低就叫了一位男服務員來點菜。我們點了鵝片、煎蠔餅及沙嗲牛肉芥蘭。咁等咗大約十分鐘,我地諗住啲餸差唔多嚟,就再叫一位女服務員同我哋點了一個細嘅方魚肉碎粥。個粥好快就送到嚟,我哋食到一半,嗰時都差唔多等咗廿幾分鐘,就發覺點解其他餸未嚟,就同職員講幫我哋跟一跟啲餸。職員覆返話跟咗。咁我哋咪再等。再等差唔多十多分鐘(total等咗多過半個鐘),我哋再同職員講點解啲食物仲未嚟??佢哋嘅答覆係無落過order!我即時嘅反應係咩事呀??你哋啱啱先仲同我哋講你追咗單,而家同我哋講無落過單??咁姐係之前叫你追單,你係hea我哋啦??咩服務態度呀??我哋話確實有一個男服務員同我哋落咗單㗎喎!!之後我哋已經唔想再食,而佢哋即刻再落單,我哋話算啦無意思唔食,埋單走。點知佢哋成班人走咗去,掉低我哋。要我哋自己去櫃檯埋單走,之後先話,個男服務員寫咗order,張order單就俾咗另外一個追緊其他單嗰位同事,之後無落到我哋已張單。咁點解要扮幫我追單?hea我話跟咗?個service真係好唔掂,佢哋並無作岀合理服務行業應該有嘅態度,無追究,無解釋,一啲都無覺得唔好意思個方魚肉碎粥嘅味道ok啦,啲料都

佢哋嘅答覆係無落過order!

咁點解要扮幫我追單?hea我話跟咗?

個方魚肉碎粥嘅味道ok啦,啲料都足,但普通嘢無難度,所以唔會衰得去邊。

但service咁樣樣,服務態度咁差,食物再好我都唔會再嚟!
2016-08-30