2010-06-27
今天朋友請食飯, 便來近排人氣幾多同贊好既一間新食店試試,他們招牌棻同野飲卻令我失望米苔目即是一D中國大陸米未經過濾咁既軟身質感之銀針粉..我食不慣, 不太懂欣賞, 只可用有D特色來形容, 個湯底無咩味.個炸蝦卷, 好多油, 內裡既少到唔知去左邊, 食唔出是蝦卷.一杯"百香果"味道及外貌都是PEACH特飲, 但D妹妹仔待應堅稱是百香果來的, 好似認為是我地問題, 但我只認為是呢班妹妹仔仍未知什麼是真正的百香果來, 連坐在我們對面的客人睇到我叫了兩三轉去換番杯野, 都忍不住笑, 因換極佢地都唔改, 睇下個MENU, 都睇到佢地杯百香果完全同PEACH杯野既外貌不同, 簡直是不用腦去做野既待應, 我們真的沒好氣, 堅持俾番杯野你飲收錢, 80尾及90後既小朋友死橕自己無錯既精神不得不令你佩服有點咸既大腸成晚只有一碗野較為可入口便是燥肉飯地方好細, 少人既要搭TABLE, 無問題, D待應都好快手落單以為平, 其實碟碟野份量唔多架..加加埋埋兩個人成170都唔係真係咁抵食LAW
他們招牌棻同野飲卻令我失望
有點咸既大腸