2018-08-31
鍾意食刺身嘅朋友應該都聽過鉄人旨花呢個名😻😻😻之前食過佢位於銅鑼灣嘅分店🍵🍜🍱🍣🍤今次去西環順便試埋佢另一間分店🥢🤩西環分店較銅鑼灣細間但地方佈置得好有心思😽😽啲座位日本風十足超靚🇯🇵有種置身日本嘅感覺⛩✈️🎎.三文魚親子丼🍱🐟三文魚愛好者表示大愛😍😍😍啲三文魚十級厚,油脂豐富😋咬落雖然唔算爽口腍腍地,但都係新鮮嘅,最緊要份量十足,三文魚鋪滿左成碗飯👍🏻👍🏻👍🏻開心死🎉魚子一粒粒,喺口中爆開嘅感覺超正😍食落有少少鹹味,送飯一流🤤🤤🤤推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介).雜菜海鮮窩(豬骨湯底)🥦🐟怕辣揀左豬骨湯底😜好好飲!!!湯底奶白色,味道濃郁,煲嘅時間越長越好味😍😍😍有大量雜菜🥦🥒🌽🥕🥔唔會全部係肉類咁滯,睇落健康好多😎😎魚頭有煎過先擺入湯底,肉質嫩滑👍🏻仲有一大堆新鮮嘅海鮮俾你自己放入湯底🦐🦀🐟🐚建議唔好淥太耐,口感會更加好🤣🤣🤣推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
之前食過佢位於銅鑼灣嘅分店🍵🍜🍱🍣🍤
今次去西環
順便試埋佢另一間分店🥢🤩
西環分店較銅鑼灣細間
但地方佈置得好有心思😽😽
啲座位日本風十足超靚🇯🇵
有種置身日本嘅感覺⛩✈️🎎
三文魚親子丼🍱🐟
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
雜菜海鮮窩(豬骨湯底)🥦🐟
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)