2022-01-10
燒肉幾乎就係每一個季節都會食,出去食燒肉嘅好處,就係可以識到唔同嘅美食,唔會限住一兩款牛😋今次我哋揀咗去上水呢一間牛摩,事緣經過呢一間嘅時候,發現原來除咗火鍋之外,都仲有得食燒肉,即時燃起我哋食肉嘅慾望🌝咁就試吓佢哋嘅燒肉啦,揀咗美國SRF安格斯和牛燒肉放題,聽落個名都正佢哋入面都有齊打邊爐嘅料,醬料,飲品都有齊好多款,亦都有甜品,基本上一般火鍋放題有嘅嘢,佢哋都照樣有提供首先就嚟咗送上嘅刺身,雖然小小碟,但真係好新鮮,尤其兩隻蝦又甜又爽,勁正!另外就送上九宮格嘅豬牛雞拼盤,試過咁多款,款款都好食,但最鍾意嘅一定就係和牛❤️佢哋每一款肉類都好新鮮,上到黎嘅時候都好乾爽,冇血水,而且啲色澤都好靚✨,亦都冇話偏肥太多脂肪另外必提嘅就係佢哋嘅牛舌,我哋encore再encore,真係好好食~💕個人私心推薦燒肉汁嘅牛肉,好味又Juicy!牛板腱、牛肋肉部分我哋覺得係最好食嘅位置~至於小食,佢哋都有啲牛油粟米、菇類,胡麻沙律等等,出面自助區亦都有基本日式沙律小食🥬飲品除左包裝罐裝,當日亦有熱情果同提子沙冰,個人鍾意飲呢2款沙冰多,又冰又解渴!仲有朱古力味雪糕,感覺好似自製的,好熟悉的朱奶味,配料都