2019-04-26 1894 瀏覽
好多人都黎The Murray呢度打卡,唔少人會選擇係樓下食下午茶,不過今次我就約埋閨密一齊去到頂層食下午茶!頂層空間感較大,光線充足好開揚,最適合黎影靚相啊!是日黎到都只係見到幾枱客人,另外有人包左長枱聚餐,成程食下午茶好舒服好寧靜。我地一行三人算細食,叫左一個Teaset,包兩杯野飲。我地叫左英式茶,無特別,但勝在可以三人share黎飲。值得一提既係啲餐具同張雲石枱,連個Teaset都係用雲石碟,好靚!所有野都係色彩繽紛,未食已經俾個賣相吸引!食物方面亦相當唔錯。我個人較中意個scone!我地叫左個Citrus同朱古力醬,order完之後係會有專人推住個餐車,係我地面前製作兩款醬。等食既時候,眼睛都享受緊烹調既過程。提起個醬,我特別中意Citrus,食起上黎清新啲、唔膩!鹹點同甜點各款都有特色。我偏向喜歡鹹點,味道濃郁。當中三文魚鬆餅口感好豐富,不錯!甜點主要係果味為主,有馬卡龍、撻、林明頓等等,一次試哂唔同款式既甜品!最後原本諗住食完個tea set就完結,點知侍應拎左個鳥籠出黎,請我地揀一隻復活蛋應下節,相當驚喜!如果夠幸運,可能會免費有香檳送…不過呢啲機會梗係吾屬於我地…我地
不過今次我就約埋閨密一齊去到頂層食下午茶!

頂層空間感較大,光線充足好開揚,最適合黎影靚相啊!

我地一行三人算細食,叫左一個Tea
Tea Set
值得一提既係啲餐具同張雲石枱,連個Tea
食物方面亦相當唔錯。我個人較中意個scone!
等食既時候,眼睛都享受緊烹調既過程。
提起個醬,我特別中意Citrus,食起上黎清新啲、唔膩!

鹹點同甜點各款都有特色。我偏向喜歡鹹點,味道濃郁。
當中三文魚鬆餅口感好豐富,不錯!
鹹點
甜點
最後原本諗住食完個tea set就完結,

如果夠幸運,可能會免費有香檳送…
不過呢啲機會梗係吾屬於我地…

我地抽到既係一張印有金句既幸運字條,但過程已經令大家好開心啊!

總括黎講,有美食有靚景、有表演睇又有驚喜,真係唔止食一餐普通既下午茶!
可能下次趁大時大節黎又再有唔同既驚喜啊!
2019-03-03
Tea Set