2024-08-03
鍾意食魚嘅我,想喺屯門食魚真係難過登天,難得喺屯門V city開咗間尋魚記!當然要去試吓啦~行過門口真係會俾佢吸引住,光猛嘅大堂舒服嘅冷氣。而家天氣咁熱好難搵到一間有咁舒服冷氣嘅地方☺️松子大黃魚🐟非常推薦呢一度嘅菜,松子大黃魚,比較不常見的菜式,通常係大酒樓先會食到,酸酸甜甜的汁料令人越吃越起勁,炸過的大黃魚表層酥脆,肉質鮮嫩細緻,加上有菠蘿粒,而且份量很足,三四個人分享都得呀😉🌐除咗魚料理之外,仲有好多選擇!黄金四季豆咸蛋黃壓碎,每條四季豆都均勻沾上咸蛋黃咸香味十足!真系好食到食唔停口啊~炸饅頭☁️一份有三粒,外脆內軟,沾住煉奶好好食😋蒜泥白肉🧄頗有內涵,白肉片成薄片捲起來,淋上蒜泥醬油,中間的涼皮亦曬滿蒜泥,蒜泥白肉肥瘦均勻,蒜香濃濃,涼皮晶瑩滑溜,蒜泥白肉捲上涼皮吃咬感層次豐富。又係食到停唔到🤭菠蘿黑醋排骨🍖排骨醃製好炸到八分熟,倒入鍋中加上特製的黑醋醬汁,仲有菠蘿、洋蔥襯托。菠蘿黑醋排骨色香味俱全,外層醬汁酸甜濃厚,排骨軟嫩不乾柴,每一口都令人回味。黃金炒飯🍚份量超大,雖然味道比較其他的清淡,但鑊氣夠,咸蛋黃包住每一粒飯,吃起來鬆軟又入味,讓人欲罷不能。咸蛋黃是炒飯之中的靈魂,再
松子大黃魚🐟
🌐除咗魚料理之外,仲有好多選擇!
黄金四季豆
炸饅頭☁️
一份有三粒,外脆內軟,沾住煉奶好好食😋
蒜泥白肉🧄
菠蘿黑醋排骨🍖
黃金炒飯🍚
咸蛋黃是炒飯之中的靈魂,再加入鮮蝦牛肉配上黃金炒飯吃起來風味獨具。而且不會讓人覺得油膩,令人一口接一口不停嘴,好過癮😛
這裡環境舒適,坐位闊落,菜式價錢都很親民,很適合和家人來用膳。