2007-11-23 7 瀏覽
我們兩個人七點半去到唔洗等,但要坐出面馬路,有得食就乜都唔緊要,共叫了四樣嘢:麵包蟹($188)比想橡中細隻但膏都算多,蟹肉尚算新鮮。個醋最出色,配合蟹肉食一流。翡翠螺($48)半打,大隻,好鮮甜兼彈牙,加埋個汁極好食,非常抵食。芝士焗龍蝦配伊麵底($58),以為有芝士伊麵底先至叫,點知係普通蠔油撈麵底,極之失望,鹼水味重唔好食。龍蝦得半隻,呢個價錢預咗係咁上下,加上一心諗住食芝士伊麵才叫,對隻龍蝦冇期望過所以冇失望。蒜蓉蒸象拔蚌仔($68)得三隻貴咗少少,但食得出好新鮮,但蒸得過久老咗少少。呢間店最唔掂的地方就係請咗過唔識做的伙計,坐低冇比餐牌,叫咗三次至肯落單,又叫咗三次至肯斟水,但叫埋單就一次搞掂,勁。