2020-02-10 1112 瀏覽
自由行及國內遊客盛行了網紅店打卡以後(因為大眾點評和小紅書等的普及),超級討厭排隊的我過去幾年基本上都沒有在店裏吃過,真係好想吃非不得已就打包坐喺車度食。今天經過中環,直行直入坐低點菜,沒有了以前吹你落單跑來跑去的熱鬧。收銀姐姐態度好好,夥計恭恭敬敬,沒有了以前生意多到唔願做的氣焰。見唔到門口個位精通四五國語言的阿姐很是懷念,以前買外賣🥡,站在她旁邊,一打十,說完普通話說英文連韓文日文都琅琅上口,如今遊客沒有了不知道他是否成為首名裁員呢?朋友問我點解張相影得咁衰,其實佢哋已經好慘了實在不忍心光明正大rub it in 風水輪流轉,有誰又會想過我們香港旅遊業有這一天?入返正題,牛爽腩仍然好味但湯就真係喊左啲,晚上不停口渴

入返正題,牛爽腩仍然好味
但湯就真係喊左啲,晚上不停口渴
  • 上湯牛爽腩